„Zlatna kuna“ za poslovne rezultate

Tiskara Reprint osvojila je „Zlatnu kunu“ za svoje poslovne uspjehe u 2016., u kategoriji malih poduzeća.

HGK_zlatna_plaketa

Plaketa „Zlatna kuna“ Reprintu je predana na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Komore Zagreb. Tiskara Reprint tako se našla rame uz rame uz najuspješnija velika, srednja i mala trgovačka društva s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini: Kraš, Feroimpex, Automobilska tehnika, Span, MM mesna industrija i Ivanićplast (koji uspješno posluje već 110 godina).

Tiskara Reprint sustavno se širi na nova tržišta i pritom zapošljava nove djelatnike. U 2012. ih je bilo  četrdesetak, u 2014. 62, a danas ih već ima 74. Predsjednik uprave Tiskare Reprint Tomislav Matijašević kaže: „Rezultat je to optimiziranja proizvodnih procesa i uvođenja novih informatičkih rješenja, te uvođenja novih marketinških tehnika i kanala, napose prema stranim tržištima.“ Direktor Darijo Klemar dodaje da je rastu tiskare pridonijelo i uspješno povlačenje bespovratnih sredstava iz EU i srodnih fondova.

Predsjednik HGK Komore Zagreb Zlatan Fröhlich izjavio je: „Ovogodišnji dobitnici su pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija i investicija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti, a to je tim važnije jer poslovanje u uvjetima ekonomske krize s kojom smo godinama suočeni, zahtjeva vrhunske menadžerske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja gospodarskih subjekata’.
photo4